Блокада NewsOne: риторика керівництва каналу та зміна ідеології

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Попри політику керівництва, канал відкритий до зовнішнього середовища. Конкурентні ЗМІ створюють якісну дискусію в суспільстві, просто тут є дуже важливий момент: як розгортаючи внутрішню дискусію, не служити цілям ворога.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи блокаду телеканалу NewsOne через сепаратистські висловлювання його власника.

«Риторика керівництва каналу досить нервозна й призводить до великого невдоволення, збурення слухачів, глядачів, але разом із тим канал має свій фан-клуб, свою аудиторію. І з поглядами цієї аудиторії доведеться, по-перше, рахуватися, а по-друге, дискутувати щодо продуктивності іншої позиції», – констатував Цибулько.

«Зрозуміло, що є частина, яка просто вперто не здатна дослухатися до іншої точки зору, але більшість піддається до переконання», – додав він.

Експерт зазначив, якщо існує якась політтехнологія, то до неї будуть вдаватися.

На його думку, ця ситуація якраз є політтехнологічною грою. Це не є виявом політичної позиції чи формуванням перспективних політичних поглядів, підкреслив він.

Ця блокада виглядає радше як точкова операція, що позначає тренд, але на блокуванні каналу багато не заробиш.

«Конфлікти з медіа зручні, оскільки це спосіб отримати увагу преси. Цим і скористалися. Потрібно розуміти, що в Мураєва не просто аудиторія в нього є політичний прихильник. І дискусію потрібно вести саме з фан-клубом, причому жорстку дискусію. Не вийде так, щоб через блокаду каналу переключити одну аудиторію, яка звикла до певних поглядів, на іншу ідеологію. Так не буває», – резюмував Володимир Цибулько.

За даними ЗМІ, офіс телеканалу блокують активісти, пов'язані з партією «Братство» Дмитра Корчинського.

Мітингувальники закликали власника телеканалу Євгена Мураєва «покаятися за сепаратистські висловлювання».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: