У Великій Британії запобігли замаху на Мей

Читать на русском
Правоохоронним органам Великобританії вдалося розкрити змову, метою якої було вбивство прем'єр-міністра країни Терези Мей.
Тереза Мей

Правоохоронним органам Великої Британії вдалося розкрити змову, метою якої було вбивство прем'єр-міністра країни Терези Мей.

Про це з посиланням на Sky News повідомляє «Слово і Діло».

Опитування: понад половина британців не схвалюють дії МейДії прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей не схвалюють більше половини британьских підданих.

Як вдалося дізнатися у поліцейських, що зловмисники планували запустити саморобний вибуховий пристрій в резиденцію прем'єр-міністра на Даунінг-стріт, і в новому хаосі напасти і вбити Терезу Мей.

Над розкриттям змови кілька тижнів працювали співробітники Скотланд-Ярду, MI5 і поліції Уест-Мідлендс.

У даній справі затримано 20-річний Нааймур Закарія Рахман і 21-річний Мохаммед АКІБ Імран. Обом пред'явлені звинувачення в підготовці теракту.

Після успішного завершення операції прес-секретар прем'єр-міністра заявив, що за останні 12 місяців правоохоронним органам вдалося розкрити дев'ять змов, метою яких була ліквідація Терези Мей.

Як повідомлялося, глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер провів переговори з британським прем'єр-міністром Терезою Мей в рамках консультацій з приводу Brexit.

Раніше Мей прокоментувала відставку президента Зімбабве Роберта Мугабе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: