Юнкер і Мей не знайшли компромісу щодо Brexit

Читать на русском
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер провів переговори з британським прем'єр-міністром Терезою Мей в рамках консультацій щодо Brexit.

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер провів переговори з британським прем'єр-міністром Терезою Мей в рамках консультацій щодо Brexit.

На думку обох сторін, до угодиу ухвалити не вдалося, але було досягнуто прогресу за кількома важливими пунктами, пише «Слово і Діло».

«Я повинен сказати, що сьогодні ми значно зблизили наші позиції завдяки прем'єр-міністру Британії і готовність Єврокомісії досягти справедливого угоди», - сказав Юнкер, відзначивши наявність «загального розуміння».

Він також підкреслив, що розраховує на успішне завершення переговорів щодо Brexit до саміту ЄС 14-15 грудня.

Переговори щодо Brexit: ЄС висунув ультиматумУ п'ятницю, 10 листопада, Євросоюз висунув Великобританії ультиматум для переходу до другої фази переговорів щодо Brexit.

Мей зі свого боку заявила, що у Британії і Євросоюзу залишаються «декілька проблем», за якими зберігаються розбіжності, але вони можуть бути подолані вже найближчим часом.

Переговори щодо Brexit зайшли в глухий кут, тому що сторони не можуть досягти згоди стосовно центральних питань: суми компенсації, яку Лондон повинен виплатити за вихід з ЄС, майбутніх прав 3,2 млн громадян ЄС, які проживають в Сполученому Королівстві, і відкритості кордону Великобританії з Ірландією.

Нагадаємо, половина громадян Великобританії висловлюються за проведення нового референдуму щодо Brexit, вважаючи, що Великобританія виплатить ЄС занадто багато грошей за вихід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: