Поліція шукає Саакашвілі: є постраждалі активісти

Читать на русском
6 грудня, в Києві під будівлею Вреховной Ради в результаті зіткнень між правоохоронцями та жителями наметового містечка, поранення отримали близько 10 осіб з обох сторін.

У середу вранці, 6 грудня, в Києві під будівлею Вреховной Ради в результаті зіткнень між правоохоронцями та жителями наметового містечка, поранення отримали близько 10 осіб з обох сторін.

Про це повідомив народний депутат Єгор Соболєв, передає «Слово і Діло».

За словами нардепа, постраждалі є і серед протестувальників, і серед поліції. Соболєв розповів, що силовики штурмували табір з трьох боків.

Також повідомляється, що частину постраждалих забрали на двох машинах швидкої допомоги. На даний момент у таборі під Верховною Радою спостерігається відносний спокій.

Раніше повідомлялося, що поліція почала штурм наметів під Верховною Радою, де залишилися прихильники лідера партії «Рух нових сил» Михеіла Саакашвілі.

Штурм почався близько 6-ї ранку і тривав півгодини.

Імовірно, метою силовиків було знайти намет Михеіла Саакашвілі.

Нагадаємо, що 5 грудня у Києві затримали колишнього президента Грузії, екс-очільника Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі в рамках справи про сприяння учасникам злочинних організацій та їх укриття. Однак пізніше прихильникам політика вдалося його звільнити під час транспортування.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що протягом наступних 24 годин правоохоронці зроблять все можливе, щоб Саакашвілі був доставлений в слідчі органи.

Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію «акцій непокори» для усунення чинної влади в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: