«Газова справа Дубневичів»: НАБУ відмовили в доступі до низки мобільних телефонів

Читать на русском
Один із районних судів столиці відмовив працівнику Антикорупційного бюро в наданні доступу до телефонів у газовій справі Дубневичів.

Суд відмовив детективу Національного антикорупційного бюро в наданні тимчасового доступу до документів і речей щодо абонентських номерів «Водафон» у так званій «газовій справі братів Дубневичів».

Таке рішення було ухвалене місяць тому, пише «Слово і Діло».

Так, детектив просив надати доступ до інформації щодо 9 мобільних телефонів. Однак сам не з'явився на засідання, через що йому й відмовили в клопотанні.

Як з'ясувалося, слідство підозрює службовців ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» і ТОВ «Енергія-Новий Розділ» у завданні НАК «Нафтогаз України» збитків на суму понад 775 мільйонів гривень. Однак, за підрахунками НАБУ, ця сума становить набагато більше – 1,43 мільярда гривень. Детективи підозрюють посадових осіб зазначених фірм у незаконному заволодінні 308 млн куб. м комунального газу.

У НАБУ відзначали, що «Енергія-Новояворівськ» протягом зазначеного періоду часу використала не за цільовим призначенням загалом 128 млн куб. м газу, чим завдала «Нафтогазу» збитків на понад 623 млн грн (у 2013 році фірма недоплатила 128 млн грн за 38 млн куб. м газу, в 2014 році - 126 млн грн за 30 млн куб. м, у 2015 році - 369 млн грн за 59 млн куб. м).

Нагадаємо, суд дозволив НАБУ вилучити документи НКРЕКП у газовій справі Дубневичів.

Раніше суд не допустив СБУ до документів «Нафтогазу» в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: