У МВФ прокоментували земельну реформу

Читать на русском
Заступник голови МВФ Девід Ліптон зазначив, що земельна реформа залишається важливим елементом програми.

Заступник голови МВФ Девід Ліптон зазначив, що проведення земельної реформи потребує часу й переваги від неї відчуваються з часом.

Про це він сказав у інтерв’ю «Економічній правді», передає «Слово і Діло».

«Земельна реформа залишається важливим елементом програми. Ми домовилися, що потрібно більше часу, щоб ухвалии правильне рішення щодо цієї важливої теми», – сказав він.

«Протягом останньої чверті століття я чую від різних політиків, що земельна реформа в Україні неможлива. Це правда, що така реформа вимагає часу й що переваги від неї відчуваються з часом. Але це не має тривати 25 років», – заявив заступник голови МВФ.

«Ми бачимо відродження сільського господарства, яке, вочевидь, є сильною стороною України. Навіть сільське господарство, що було орієнтоване на експорт до Росії, було дуже ефективно переорієнтоване на Захід. І цей потенціал набагато більший», – відзначив Ліптон.

За його словами, ця реформа може бути реалізована різними шляхами, існують різні моделі та приклади з різних країн.

«Важливо те, щоб земельна реформа запроваджувалася, а не була відсутня. Це не є вимогою для наступного перегляду програми. Але сама ідея, що Україна має бути ще тривалий період часу без земельної реформи, дуже контрпродуктивна», – заявив він.

«Україна має й може знайти шлях для публічних дебатів та досягнення консенсусу, щоб подолати відмову, припинення та блокування цієї реформи. Знову ж таки, в такій ситуації краще діяти, ніж нічого не робити», – підсумував Ліптон.

Президент України Петро Порошенко заявив, що має намір вимагати від Верховної Ради ухвалення земельної реформи.

Також повідомлялося, що обговорюється можливість надання права купівлі сільськогосподарської землі юридичним особам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: