ГПУ відкрила справу проти Центру Бендукідзе

Читать на русском
Відносно Центру Бендукідзе, який очолює Володимир Федорин та співзасновником якого є лідер Руху нових сил Міхеїл Саакашвілі, ГПУ порушила кримінальне провадження.

Відносно Центру Бендукідзе, який очолює Володимир Федорин та співзасновником якого є лідер Руху нових сил Міхеїл Саакашвілі, ГПУ порушила кримінальне провадження.

Про це повідомив Міхеїл Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передає «Слово і Діло».

«Пряма відповідь ОЗГ з Банкової на вчорашній Марш. Генпрокуратура порушила провадження стосовно Центру Бендукідзе, який очолює Володимир Федорин, і співзасновником якого є я, з шпигунської статті «Причетність до передачі інформації представникам іноземних держав», з прямим завданням від прокурора зібрати на нас «компрометуючі матеріали», - написав він.

Він додав, що вранці 4 грудня затримали двох працівників офісу.

«З ранку затримали двох працівників офісу: Назара і Севера. Северіон Дангадзе, один з координаторів Київської області, поміщений в СІЗО (хоча у нього і грузинське прізвище, він на 100% українець). Зараз йде обшук квартири керівника нашої Бориспільської організації Руху Нових сил Ярослава Сарафенюка», - зазначив Саакашвілі.

Стало відомо, чому дядька Саакашвілі не пустили в УкраїнуДядька колишнього президента Грузії Михеїла Саакашвілі не впустили в Україну, оскільки він не пояснив мету візиту.

У той же час в коментарі Українській правді Володимир Федорин підтвердив інформацію про те, що ГПУ порушила провадження стосовно Центру Бендукідзе.

«Прокурор АТО» Костянтин Кулик доручив СБУ шукати «будь-яку компрометуючу інформацію» на мене і Центр Бендукідзе. Це було б смішно, якби так не смерділо кагебешними екскрементами», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що Михайла Саакашвілі можуть екстрадувати з України вже наступного тижня.

Як відомо, Саакашвілі заявляв, що міграційна служба України продовжила до 1 березня 2018 року термін дії документа, який підтверджує легальність його перебування в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: