Марш за імпічмент Порошенка: що утримує владу від депортації Саакашвілі

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог
Олександр Палійполітичний експерт

Організатори показали, що когось вони можуть привести, але це несуттєво. Очевидно, що без підтримки киян ні на що розраховувати не варто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, оцінюючи організацію маршу за імпічмент президента та ймовірну депортацію Міхеіла Саакашвілі.

«З одного боку, ймовірність депортації Саакашвілі зростає, але з іншого – ситуація неоднозначна. Можливо, владі навіть краще його не чіпати, нехай збирає свої мітинги й продовжує свою діяльність. У цьому все одно нічого страшного немає. З технологічної точки зору, є гучні гасла, але й вони вже безглузді. Це правильно для самих активістів, але особливо це не працює», – зазначив політолог.

Він підкреслив, що можна діяти за законом, але Саакашвілі – людина з іменем.

Без «бліцкригу» та перспектив. Колонка Євгена МагдиПолітолог Євген Магда розповідає про те, до чого призвела ініційована Саакашвілі та його прибічниками акція «За велику політичну реформу».

«Тобто буде багато шуму, й у такому разі до цього потрібно готуватися, тому що в результаті може бути багато непотрібних проблем», – припустив експерт.

Водночас політолог Олександр Палій дотримується протилежної думки й вважає, що ймовірність видворення політика з України дуже висока.

«Законом прямо передбачено, що іноземці та особи без громадянства не мають права брати участь у політичній діяльності. Цю норму закону Саакашвілі абсолютно грубим чином систематично порушує», – констатував Палій.

За різними даними, марш Саакашвілі зібрав близько 3 тисяч активістів. За словами організаторів, «акції – це єдиний шанс не допустити Руїни в Україні».

Детальніше про те, скільки обіцянок виконав грузинський політик, а скільки провалив – за посиланням.

До чого призвела ініційована Саакашвілі та його прихильниками акція «За велику політичну реформу», читайте в авторському матеріалі «Без «бліцкригу» та перспектив».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: