СБУ допитає Садового у справі про «сепаратизм»

Читать на русском
Мер Львова Андрій Садовий у понеділок, 4 грудня, йде на допит до управління СБУ, де свідчитиме за статтею сепаратизм.

Мер Львова Андрій Садовий у понеділок, 4 грудня, йде на допит до управління СБУ, де свідчитиме за статтею «Сепаратизм».

Про це міський голова повідомив під час зустрічі з активістами, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр міськради.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий пообіцяв 100-тисячну компенсацію кожному учаснику АТОСказано 4 жовтня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За словами Садового, його допитають як свідка в кримінальному провадженні за статтею «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

«Я, наприклад, маю сьогодні о 15:00 йти до СБУ, тому що викликають мене як свідка щодо цього форуму. СБУ замість того, щоб займатися терористами, буде спілкуватись. Хоча я в той час мав бути у Львівській політехніці, бо приїжджає керівник ЮНЕСКО, який отримуватиме статус почесного професора в Політехніці», – зазначив він.

Садовий пояснив, звідки взяли карту для демонстрації на Львівському форумі.

«Вас, напевно, збентежила карта, яка була під час першої панелі. Це карта, яка була розміщена на європейському сайті, й вона була як ілюстрація до російської окупації територій в Європі. Там були показані окуповані території в Молдові, в Грузії, зокрема в Україні. Було показано, що в окупації перебуває Крим і в окупації перебуває частина Донецької та Луганської областей. Я переглянув цю статтю. Вона, в принципі, об'єктивна. Моя позиція чітка й однозначна – частина Донецької й Луганської областей перебувають в окупації. Я думаю, що ми з вами тут єдині. Просто біда в тому, що хтось спробував подати певну інформацію під певними акцентами, що є неправдою», – переконує він.

Садового викликали на допит до ГенпрокуратуриЯк повідомив Садовий, його викликали на допит у справі «Держава Україна проти індустріального парку у Львові».

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Олег Синютка звернув увагу на те, що під час Львівського форуму демонстрували англомовну карту, на якій окуповані Росією українські території підписали People's republics of Donetsk and Luhansk.

Тим часом в оргкомітеті Львівського форуму з безпеки назвали заяви Синютки «брехнею та маніпуляцією».

Як відомо, Нацрада оштрафувала радіостанцію дружини Садового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: