Садового викликали на допит до Генпрокуратури

Читать на русском
Як повідомив Садовий, його викликали на допит у справі Держава Україна проти індустріального парку у Львові.

Мер Львова Андрій Садовий сьогодні, 4 липня, прибуде на допит до Генеральної прокуратури України, куди його викликали повісткою.

Про це повідомив сам міський голова Львова у Facebook, передає «Слово і Діло».

«О 10:30 йду на допит до Генпрокуратури. Справа «Держава Україна проти індустріального парку у Львові», – написав він.

Як повідомив Садовий, голландська компанія CTP (один із найбільших індустріальних девелоперів Європи) перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком у промзоні Рясне-2. Після перемоги голандці пропонують не лише інвестувати в майбутній парк, але й викупити землю під ним.

Також за словами Садового, голандці погоджуються сплатити за землю 52 млн грн (відповідно до грошової оцінки) і зобов'язуються інвестувати лише в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць.

«У будь-якій країні (особливо в тих, які не можуть похвалитись притоком інвестицій та високою зайнятістю населення) така історія стала б приводом для оптимізму. Такі проекти й такі інвестиції привертають увагу інших. За ними слідкують і вивчають досвід. Що робить українська держава? Правильно – порушує кримінальну справу й починає маски-шоу в усіх причетних установах, шукає кримінал там, де його нема й бути не може. Історія триває вже близько року, і я дивуюсь терпінню інвесторів, які досі не розвернулись і не грюкнули дверима», – пише Садовий.

Також він заявив, що боротиметься за цей проект, і після допиту пообіцяв розповісти більше.

Нагадаємо, міськрада Львова на 2 роки передала облдержадміністрації повноваження з вивезення сміття з міста й погодилася заплатити за це 600 млн грн.

Також 29 червня у Львові на площі Ринок перед міськрадою люди вийшли на мітинг проти дій мера Андрія Садового.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: