Новий рік із новою зарплатою: названа сума «мінімалки»

Читать на русском
Уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік має ухвалити рішення про встановлення мінімальної зарплати 4100 гривень.

Уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік має ухвалити рішення про встановлення мінімальної зарплати у 4100 гривень.

Про це заявив президент Петро Порошенко на ІІ Всеукраїнському форумі об'єднаних громад, передає «Слово і Діло».

«4100 гривень – такою має бути мінімальна зарплатня наступного року. Відповідне рішення має ухвалити уряд після аналізу виконання бюджету на 2017 рік», – сказав Порошенко.

Як уточнив президент, вартість робочої сили почала зростати. У зв’язку з цим рівень заробітних плат необхідно наближати до європейського рівня.

Проект бюджету-2018: скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади«Слово і Діло» порахувало, у скільки кожному працездатному громадянину Україну стане забезпечення роботи вищого ешелону влади у 2018 році.

«Підприємці мають платити людям більше: це забезпечить більше надходжень податків до бюджету, до Пенсійного фонду, а водночас це забезпечить притік кваліфікованих кадрів на підприємства. Ми ухвалили низку законів, які мають полегшити ведення бізнесу в Україні, тому за підсумками покращення інвестклімату та надходжень до бюджету ми зможемо проаналізувати ситуацію в економіці за результатами півріччя або 3 кварталів 2018 року та ухвалити рішення про підвищення мінімальної зарплатні», – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, Петро Порошенко висловив сподівання на ухвалення Верховною Радою держбюджету-2018 вже цього тижня.

Нагадаємо, 14 листопада парламент підтримав у першому читанні проект держбюджету на 2018 рік. 15 листопада прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив доопрацювати держбюджет-2018 з урахуванням зауважень, які були висловлені депутатами до законопроекту до другого читання в першій декаді. Вже 1 грудня Кабінет міністрів схвалив проект бюджету на 2018 рік і передав на розгляд до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: