КМУ схвалив держбюджет-2018 – відео

Читать на русском
Кабінет міністрів України схвалив доопрацьований з коаліцією проект державного бюджету на 2018 рік і направив його на ухвалення у другому читанні у Верховній Раді.

Кабінет міністрів України схвалив доопрацьований з коаліцією проект державного бюджету на 2018 рік і направив його на ухвалення в другому читанні у Верховній Раді.

Про це сьогодні сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

16.00 Засідання УрядуКабінет Міністрів України

«Я всіх колег закликаю ухвалити це рішення. І звертаюся з проханням до українського парламенту, щоб ми спільно ухвалили проект бюджету на 2018 рік. Ми детально опрацювали з міністерствами і парламентом цей документ. І вважаємо його готовим до ухвалення ВР», – сказав Гройсман.

За словами прем'єра, в доопрацьованому проекті державного бюджету на 2018 рік передбачається зростання ВВП на рівні 3%, рівень інфляції – 9%, тоді як цього року передбачається зростання цін на рівні 11,2%.

Проект бюджету-2018: скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади«Слово і Діло» порахувало, у скільки кожному працездатному громадянину Україну стане забезпечення роботи вищого ешелону влади у 2018 році.

Глава уряду не виключив, що зростання економіки наступного року може бути вищим від прогнозу.

Гройсман, зокрема, уточнив, що на оборону й безпеку в головному державному кошторисі на наступний рік передбачано виділити 165,3 млрд грн на безпеку та оборону. При цьому, сказав він, 1300 сімей військовослужбовців отримають власне житло.

219 млд грн передбачено на освіту в 2018 році. Зокрема, планується з 1 січня чергове зростання заробітної плати для вчителів на 25%.

Також 115,2 млрд грн буде виділено на охорону здоров'я в 2018 році.

Нагадаємо, 14 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект бюджету-2018.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: