Як мажоритарникам Донецької області вдалося відновити життя переселенців?

Читать на русском

Аналітики «Слова і Діла» дізналися, як виконують свої обіцянки щодо відновлення повноцінного життя переселенців Донецької області депутати, обрані за окремим виборчими округами. З'ясувалося, що на сьогодні з 16 обіцянок на цю тему вже виконані 4, а 7 – провалені.

Найбільше обіцянок серед мажоритарників на цю тему дав народний депутат від БПП Олег Недава, який пройшов до Верховної Ради за 53-м округом у місті Єнакієвому – за ним значаться 4 ыз 7 обіцянок, з яких він виконав лише одну, а інші – провалив.

В активі політика виконана лише обіцянка про ініціювання змін до законодавста щодо компенсації збитків, завданих на лінії розмежування. Інші – щодо реєстрації законопроекту про відновлення інфраструктури Донбасу, про відкриття нових робочих місць та реєстрацію законопроекту про держпідтримку підприємців Донбасу – так і не дочекалися втілення в життя.

Другий за кількістю даних обіцянок із цього питання - нардеп від «Опоблоку» Юхим Звягільський, який також не може похвалитися успіхами, бо в його активі одна провалена обіцянка щодо відбудови житлового фонду, та ще дві перебувають у процесі виканання, тому за його діями уважно стежитимуть наші аналітики.

Найкраще виконує все обіцяне переселенцям нардеп від БПП Максим Єфімов – йому вдалося подати законопроект щодо зняття штрафних санкцій із підприємств у зоні АТО, а також надати допомогу постраждалим під час обстрілу Краматорська.

Зазначимо, що обраний за 58-м округом у місті Маріуполі народний депутат Сергій Тарута, як і обіцяв, не підтримав ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу, але так і не зміг відновити повітряні ворота вищезазначеного міста.

Також дві провалені обіцянки має позафранкційний Сергій Клюєв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: