Охорона природи в Івано-Франківській області: як виконують обіцянки депутати-мажоритарники

Читать на русском

Охорона довкілля – питання, актуальне для будь-якого регіону, а надто для того, що претендує на звання рекреаційної зони. Івано-Франківська область – саме з таких. Гори, ліси, чисті гірські річки, літні й зимові курорти – все це приваблює туристів і допомагає регіону заробляти гроші. Тому сьогодні тема нашого огляду обіцянок депутатів-мажоритарників – охорона природи на Прикарпатті.

Загалом Івано-Франківську область у Верховній Раді представляють 7 народних депутатів, обраних у мажоритарних округах. Обіцянки за природоохоронною тематикою «Слово і Діло» зафіксувало в 5 з них.

Найбільше таких роздав Юрій Тимошенко, обраний у 88-му одномандатному окрузі з центром у Коломиї. Серед трьох його обіцянок по одній виконаній, проваленій і «в процесі». Виконати він зміг зобов’язання розробити законопроект щодо захисту водних ресурсів. Статус «не виконано» отримала обіцянка ініціювати створення відділів екологічної міліції. А от зобов’язання вибити кошти на проект облагородження паркової зони вздовж річки Прут і Шевченківського озера в Коломиї ще має шанс бути виконаним.

У решти нардепів, що представляють мажоритарні округи, по одній обіцянці на тему охорони природи.

Михайло Довбенко (ОВО №84 з центром у Тисмениці) пообіцяв вирішити екологічні проблеми, пов’язані з роботою Бурштинської ДРЕС. Ця обіцянка наразі в процесі виконання. Такий самий статус має зобов’язання обранця округу №85 (центр – місто Калуш) Віктора Шевченка щодо ухвалення програм із відновлення лісів, захисту малих річок і природних ландшафтів.

А от інші два депутати свої обіцянки провалили. Анатолій Дирів, який представляє ОВО №86 із центром у Долині, не зміг залучити інвесторів для проведення на території краю нафтогазових пошуково-розвідувальних робіт, а Юрій Дерев’янко, обраний у 87-му окрузі з центром у Надвірній, так і не створив умови для розвитку екологічно чистого господарювання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: