Названі терміни запровадження біометричного контролю для іноземців

Читать на русском
Слободян заявив, що з 1 січня 2018 роки не всі прикордонні пункти в Україні перейдуть на систему збору біометричних даних іноземців.

Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявив, що з 1 січня 2018 роки не всі прикордонні пункти в Україні перейдуть на систему збору біометричних даних іноземців.

Про це він заявив в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Ми всю роботу виконаємо належним чином. Але, швидше за все, система буде запускатися поетапно, тому що вона повинна пройти тестування. Крім того, обсяг робіт дуже великий. І тому говорити про те, що з 1 грудня ми налагодимо всі 157 пунктів пропуску, невірно», - сказав він.

Візовий режим із Росією: яку пастку готують для України в Кремлі?Які перепони стоять перед запровадженням візового режиму з Росією та чи існує дієва альтернатива такому рішенню, розбирався політолог Олександр Радчук.

Слободян каже, що Україна реалізує дану ініціативу своїми силами.

«Європейські країни спостерігають за нашою роботою з інтересом, так як для себе встановлюють терміни запуску такого проекту 4-5 років. У нас більш стислі терміни, але ми будемо запускати проект із україно-російського кордону. Із бюджету вже виділено 300 млн грн», - зазначив він.

За його словами, проведені відповідні тендери на закупівлю обладнання, комп'ютерної техніки і програмного забезпечення.

«Ми тестували обладнання для дистанційного прикордонного контролю, в тому числі і в аеропорту «Бориспіль». Це спеціальні планшети, які дають доступ до серверів і дозволяють обробляти інформацію. Питання і нюанси є, але ми, зі свого боку, всю роботу виконаємо», - запевнив він.

Раніше стало відомо, скільки українців отримали біометричні паспорти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: