Клімкін розповів, як контролювати РФ

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає можливим запровадження біометричного контролю на кордоні України з Росією.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає можливим запровадження біометричного контролю на кордоні України з Росією.

Про це він заявив під час візиту до Івано-Франківська, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Навіщо українській владі візи для росіян і чим відповість МоскваПолітичний експерт пояснив, чому уряд знову вирішив повернутися до питання візового режиму з РФ і для кого це буде найбільшою проблемою.

«У нас є план запровадження візового режиму, але я завжди вважав, що звичайні візи, якщо їх просто у паспорт ставити, вони нас з Росії не витурять. Нам потрібні, по-перше, біометричний контроль на кордоні, по-друге, контроль за всіма, хто в’їжджає з Росії, як це є в інших країнах, приміром, в Ізраїлі. Далі, якщо цього буде недостатньо, запровадити не просто візу, а біометричну візу. Тоді вже чітко буде відомо – хто, де і коли. І тоді будемо контролювати всіх тих, хто заїжджає до нас», – сказав він.

Водночас, на думку міністра, припинення дипломатичних відносин з Росією може зменшити захист українців, які зараз живуть і працюють в РФ.

За його словами, зараз в України немає дипломатичних відносин з Росією, окрім спілкування щодо звільнення політв’язнів та під час зустрічей у «нормандському форматі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: