Україна отримає 120 мільйонів євро інвестицій для вишів

Читать на русском
Рада ратифікувала фінансову угоду (проект Вища освіта України) між Україною та Європейським інвестиційним банком. Кредит дадуть на 20 років.

Україна отримає 120 мільйонів євро кредиту від Європейського інвестиційного банку для здійснення заходів із підвищення енергоефективності будівель університетів та інших інвестицій, пов’язаних з освітнім процесом.

Як повідомляє «Слово і Діло», народні депутати 231 голосом ратифікували фінансову угоду (проект «Вища освіта України») між Україною та Європейським інвестиційним банком, пише УНН.

Передбачається, що Європейський інвестиційний банк надає кредит на 120 мільйонів євро. Також будуть залучені 10 мільйонів євро гранту від фонду E5P.

З боку української сторони передбачається співфінансування проекту (зокрема, податкових та митних платежів) за рахунок коштів державних вищих навчальних закладів – учасників проекту та/або з інших джерел, не заборонених законодавством. Наразі проводяться переговори з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO) щодо можливої участі в проекті та його співфінансування у сумі до 30 млн євро.

Згідно з угодою, процентна ставка фіксована або плаваюча (вид ставки, яка застосовується, визначається позичальником на дату вибірки).

Загальний період погашення позики – до 20 років з дати надання відповідного траншу кредиту (зокрема, пільговий період із погашення основної суми боргу до 5 років).

Нагадаємо, в столичних вищих навчальних закладах суми хабарів коливаються від 2,5 тис. грн до 5 тис. дол. – за зняття заборгованості, відновлення в навчанні, складення іспитів, захист курсових і дипломних робіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: