У США розповіли, чи ефективні санкції проти РФ

Читать на русском
У Білому домі заявили про конкретний вплив санкцій США проти Російської Федерації, зокрема в сфері нафтовидобутку.

У Білому домі заявили про конкретний вплив санкцій США проти Російської Федерації, зокрема в сфері нафтовидобутку.

Про це заявив директор Офісу з питань контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США Джон Сміт в доповіді на слуханнях в Конгресі, передає «Слово і Діло».

«Важливим пріоритетом діяльності OFAC є відповідь на зусилля Росії дестабілізувати ситуацію в Україні», - заявив керівник відомства під час слухань Комітету з фінансових послуг Палати представників американського Конгресу.

Він нагадав, що цього літа США додатково ввели санкції проти 38 фізичних та юридичних осіб, причетних до конфлікту в Україні, включно з представниками російського уряду. Останні дії OFAC були пов'язані з посиленням обмежень для кредитування російських компаній і окремих персоналій.

Санкції проти Росії: яка їхня роль через три роки та чи є ризик скасуванняДедалі частіше лунають заклики про пом’якшення, а подекуди взагалі про зняття обмежень з РФ. Політику санкцій оцінили експерти.

За словами Сміта, санкції США проти Росії виконують свою роль.

«У жовтні російська нафтова компанія «Роснафта» оголосила про припинення великого нафтового проекту на півдні Чорноморського басейну, посилаючись на санкції, що обмежують її здатність отримувати сучасні технології видобутку та обладнання», - навів приклад керівник американського відомства.

Він пояснив, що «Роснафта» підпадає під дію секторальних санкцій США, що обмежують можливості для отримання фінансування, товарів, технологій і послуг для ряду проектів із виробництва нафти.

«Це створює додатковий тиск на російський уряд, щоб він переосмислив свої дії і оцінив, чи варте втручання в Україну фінансових збитків, викликаних нашими санкціями», - підкреслив Сміт.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати постійно узгоджують свої дії з Європейським Союзом. У той же час, за його словами, існує розуміння інших союзників і партнерів, які уникають мати справу з російським бізнесом, що тільки більше підсилює вплив заходів з боку США.

При цьому Сміт зазначив, що Мінфін «налаштований в повній мірі» виконати Акт про протидію супротивникам Америки шляхом введення санкцій і повністю підтримує певні в документі мети Конгресу США.

Нагадаємо, 29 листопада вступили в силу нові економічні санкції США проти Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: