США запровадять нові санкції проти друзів Путіна

Читать на русском
У США збираються розширити санкції проти Росії – планується, що удару завдадуть не по власниках великого капіталу з Росії, до чорного списку хочуть включити найбільших бізнесменів-друзів Путіна, а також їхніх дітей.

У США збираються розширити санкції проти Росії – планується, що удару завдадуть не по власниках великого капіталу з Росії. До чорного списку хочуть включити найбільших бізнесменів-друзів Путіна, а також їхніх дітей.

Про заявив старший науковий співробітник «Атлантичної ради», один з авторів документу Андерс Аслунд, передає «Слово і Діло».

США застосують санкції до 7 категорій росіян. Нові обмежувальні заходи щодо РФ, скоріш за все, будуть запроваджені в лютому 2018 році.

«Перша група – це великі підприємці, які працюють із Кремлем над агресивними діями за кордоном, такими як управління найманцями в Україні та Сирії або керування дезінформаційною або кібервійною. Інша група – це близьке коло Путіна, ідентифіковане Борисом Нємцовим і Володимиром Міловим у їхніх численних звітах. Третя категорія – це їхні діти, які отримали значне багатство та високі керівні посади. Четверта група – це особисті друзі Путіна, що, як стає зрозуміло завдяки «панамському досьє» або російському «Форбсу», тримають його значне багатство в своїх руках. П'ята – це великі бізнесмени, які заробили від прямого бізнесу з Кремлем, володіють компаніями спільно з наближеними до Путіна, або тими бізнесменами, які служать ширмою для кремлівських лідерів», – заявив Аслунд.

План США для Донбасу: чи прийме Росія невигідний для себе сценарійЖурналіст Денис Попович оцінив чинники, які тиснуть на Росію в питанні Донбасу й можуть змусити РФ піти на поступки.

До шостої категорії належать керівники російських держпідприємств, які отримали свої посади завдяки близьким відносинам із російським лідером і користуються ними у власних інтересах.

«Сьомий пункт – компанії, які належать цим людям», – зазначив Аслунд.

На думку Аслунда, під санкції підпаде далеко не вся «золота молодь», яка проживає за кордоном.

«Закон не робить акцент на дітях еліти, які живуть за кордоном. Ми запропонували (обкласти санкціями – ред.) таких дітей, які стали високопоставленими керівниками й отримали величезне багатство», – говорить Аслунд.

У самих рекомендаціях, наданих експертною групою, йдеться про те, що найбільші російські чиновники, як правило, передають багатства своїм дітям.

Раніше повідомлялося, що в Раді Європи допустили зняття санкцій із Росії.

Відзначимо також, 23 листопада в ПАРЄ відмовилися знімати санкції з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: