Санкції в дії: РФ припинила видобуток нафти в Чорному морі

Читать на русском
У прес-службі відомства підтвердили факт призупинення дії ліцензії «Роснафти», але коментувати його не стали.

Федеральне агентство РФ з надрокористування («Роснадра») задовольнило клопотання «Роснафти» про припинення дії ліцензії на геологічне вивчення, розвідку та видобуток вуглеводневої сировини на Південно-Чорноморській ліцензійній ділянці, розташованій у східній частині акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє ТАСС, передає «Слово і Діло».

Експерт дав оцінку ініціативі створення Чорноморської флотилії під егідою НАТОЕксперт прокоментував заяву Президента України про те, що Україна, Румунія та Болгарія хочуть створити Чорноморську флотилію під керівництвом НАТО.

«За оцінками фахівців, в умовах негативної макроекономічної кон'юнктури і санкційних обмежень на даний момент проект є економічно неефективним. До того ж на ринку нафтосервісних послуг відсутні бурові судна й бурове устаткування, що відповідають вимогам, які висуває компанія для реалізації проекту з будівництва свердловини на Південно-Чорноморській ліцензійній ділянці», - розповів представник «Роснафти».

Джерело в Мінприроди Росії також підтвердило, що ліцензія на іншу ділянку - Південно-Чорноморську - припинена строком на п'ять років.

У прес-службі відомства підтвердили факт призупинення дії ліцензії «Роснафти», але коментувати його не стали.

Раніше глава «Укргазвидобування» пояснив, що заважає збільшувати видобуток українського газу.

Нагадаємо також, що 6 жовтня в Каховському водосховищі затонула баржа з ​​нафтою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: