Україна готує нові запити щодо Манафорта

Читать на русском
Генеральна прокуратура готує нові запити в США з проханням допитати американського політтехнолога Пола Манафорта.

Генеральна прокуратура готує нові запити в США з проханням допитати американського політтехнолога Пола Манафорта.

Про це в четвер, 2 листопада, повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на керівника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, пише «Слово і Діло».

За його словами, кримінальна справа в США по відмиванню Полом Манафортом коштів, зароблених в Україні за правління Януковича, вписується в рамки розслідувань Генпрокуратури.

Крім того, починаючи з грудня 2014 року Україна вже направляла на адресу Міністерства юстиції США і Федерального бюро розслідувань кілька клопотань про надання міжнародної правової допомоги. Вони стосувалися виробництва по витрачанню в системі Міністерства юстиції та ролі Манафорта в цьому.

Скандальна справа Манафорта: як це позначиться на Україні та хто скористається розслідуваннямУкраїнська сторона звинувачувала Пола Манафорта в зв'язках із ПР, але згодом зняла всі претензії. Зараз Манафорт сам здався ФБР. Чи змінять США своє ставлення до України в зв'язку з цим інцидентом, розбиралися з експертами.

За даними ЗМІ, в клопотаннях йшлося про те, що Лавриновичу, його заступнику та тодішньому головному бухгалтеру міністерства інкримінують розтрату понад мільйон доларів на залучення американської юридичної компанії Skadden, яку український уряд найняв в 2011 році для оцінки ходу справи колишнього прем'єра Юлії Тимошенко.

Однак Сполучені Штати не відповіли на прохання України допитати Манафорта або надати Києву матеріали, які можуть бути корисними для розслідувань, в яких він фігурує.

Зараз ГПУ розслідує дві справи, в яких фігурує Пол Манафорт. Перша стосується розтрати коштів Міністерства юстиції, а друга - в частині матеріалів з «чорної бухгалтерії».

Нагадаємо, раніше Манафорта і його колишнього партнера Ріка Гейтса звинуватили в змові проти інтересів США, відмиванні грошей, введення уряду в оману і порушенні інших законів.

Зараз Манафорт і Гейтс знаходяться під домашнім арештом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: