НБУ скасував «кризову» постанову для банків

Читать на русском
НБУ скасував свою постанову від 2015 року, яка запроваджувала послаблення для банків в період різкого погіршення економічної ситуації.

НБУ скасував свою постанову від 2015 року, яка запроваджувала послаблення для банків в період різкого погіршення економічної ситуації.

Про це сьогодні, 27 листопада, повідомляється на офіційному сайті НБУ, пише «Слово і Діло».

«Скасування обумовлено ​​тим, що негативні наслідки такого впливу вже ідентифіковані банками і враховані в розроблених ними планах заходів щодо приведення показників своєї діяльності до нормативних вимог, які зараз виконуються», - сказано в повідомленні.

НБУ вважає, що позитивні зміни відбуваються і в банківському секторі: стабілізувався курс гривні, покращився стан ліквідності в банківській системі.

Нацбанк відкликав ліцензію великої мережі обмінниківНаціональний банк України ухвлив рішення відкликати у фінансової компанії Абсолют Фінанс генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій.

У той же час для банків, які все ще призводять показники своєї діяльності до нормативних вимог, продовжено мораторій на застосування заходів впливу за порушення цих показників і дію обмежень щодо здійснення такими банками окремих видів банківських операцій.

Раніше в НБУ закликали повернути держрегулювання цін.

Також НБУ планує відмовитися від карбування монет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: