В НБУ розповіли, як обрання Трампа вплине на курс гривні

Читать на русском
Сформована на зовнішніх ринках ситуація в зв'язку з результатами виборів у США матиме обмежений короткостроковий вплив на стан українського валютного ринку.
Заступник глави НБУ Олег Чурій

Результат виборів президента США й подальша нестабільність на зовнішніх ринках можуть мати обмежений короткостроковий вплив на стан українського валютного ринку.

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, передає «Слово і Діло».

«Як і у випадку з Brexit раніше цього року, посилення турбулентності на зовнішніх ринках буде транслюватися на українську економіку через світові сировинні ринки. При цьому, на нашу думку, найбільше на результати виборів в США відреагують ціни на нафту», – зазначив він.

Водночас турбулентність на світових фінансових ринках не матиме значного впливу на валютний ринок, з огляду на відсутність доступу України до ринків капіталу.

Чурій додав, що підтримку українській валюті надають значні надходження від реалізації нового врожаю.

«Із середини вересня на міжбанківському валютному ринку спостерігається надлишкова пропозиція валюти», – підтвердив він.

Це надало Нацбанку можливість активно купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не перешкоджаючи тенденції до зміцнення обмінного курсу. З кінця вересня було проведено 14 аукціонів із купівлі валюти, під час яких НБУ придбав близько $330 млн для нарощування міжнародних резервів.

В НБУ назвали найбільш реалістичний курс гривні на 2017 рікНаціональний банк України вважає курс у межах 27,2 гривні за долар найбільш близьким до реалістичного в 2017 році.

«Ми очікуємо, що приплив надходжень виручки від експорту зерна та соняшникової олії продовжить бути ключовим фактором, який визначатиме стан міжбанківського валютного ринку України до кінця року», – зазначив заступник голови НБУ.

Як повідомлялося раніше, Нацбанк переглянув методологію розрахунку офіційного курсу гривні до долара США та інших валют шляхом обліку лише угод між комерційними банками, а також між банками та НБУ.

Нагадаємо, що кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп став президентом США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: