Стало відомо, на кого РФ обміняла Чийгоза і Умерова

Читать на русском
Туреччина обміняла двох заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова на двох громадян Росії, яких звинувачують в шпигунстві.

Туреччина обміняла двох заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова на двох громадян Росії, яких звинувачують в шпигунстві.

Про це повідомляє турецький телеканал Haberturk, пише «Слово і Діло».

Санкції і газ: чому Туреччина допомогла звільнити Чийгоза та УмероваСьогодні Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз прибудуть до Києва. Які козирі могли бути пред'явлені російській стороні, щоб та погодилася звільнити їх?

З'ясувалося, що двоє затриманих росіян - це Олександр Смирнов і Юрій Анісімов. У квітні 2016 їх заарештували в Стамбулі за підозрою у вбивстві чеченського бойовика Абдулвахіда Едільгеріева в листопаді 2015 року.

Відзначається, що Едільгеріев воював в Сирії на боці угруповання, наближеного до терористів Аль-Каїди і працював адміністратором сайту Кавказ-центр, його в Росії визнали екстремістським.

За даними турецьких ЗМІ, Смирнов і Анісімов можуть бути причетні до спецслужб Росії.

Нагадаємо, 11 вересня «верховний суд» Криму засудив до восьми років ув'язнення в колонії заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза.

А заступник голови Меджлісу Ільмі Умерова затримали в Криму ще в травні 2016 року. Незабаром слідчі ФСБ Росії порушили проти Умерова кримінальну справу. Його звинувачували за статтею про тероризм.

У підсумку, Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова видали турецькій стороні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: