Корупціонери аплодують: нардеп розповів про сварку між НАЗК та НАБУ

Читать на русском
Народний депутат, член комітету з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза повідомив про серйозний конфлікт між керівництвом НАБУ та НАЗК.

Народний депутат, член комітету з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза повідомив про серйозний конфлікт між керівництвом НАБУ та НАЗК.

Про це депутат розповів «Слову і Ділу» після зустрічі членів комітету з представниками обох антикорупційних органів, яка відбулася 22 листопада.

Ситник, Корчак і прокуратура: хронологія глобального конфлікту структурВзаємні звинувачення НАБУ, НАЗК і Генпрокуратури – лише верхівка айсберга великої війни, що ведеться між структурами системи державного звинувачення.

«Єдине, що я зрозумів для себе за результатами зустрічі, що існує протистояння цих структур одна з одною. При тому, що лишепри абсолютній взаємодії вони можуть досягти максимального результату. В результаті корупціонери аплодують, усі інші – дивуються. Ми так добре прописали незалежність цих органів, що вплинути на них неможливо. Вихід із ситуації – це хоча б провести наше засідання в закритому режимі, без преси. Для того, щоб розібратися, необхідно, щоб люди чесно й відверто розповіли, в чому річ і як ситуацію можна вирішити», – сказав Береза.

На його думку, конфлікт між представниками антикорупційних органів має «особистісний характер» і учасники не хочуть виносити його в публічну площину.

«Я поставив запитання, що ми маємо зробити, чим можемо допомогти, щоб виправити ситуацію, розв'язати конфлікт. На це питання ніхто не хоче відповісти. Це, напевно, говорить про те, що конфлікт якийсь особистісний, і вони не хочуть його виносити в публічну площину», – повідомив нардеп.

Як відомо, НАБУ відкрило провадження щодо голови НАЗК Наталії Корчак за фактом придбання нею паркомісць для незадекларованих автомобілів.

Своєю чергою НАЗК викликало директора НАБУ для надання свідчень із приводу конфлікту інтересів. За даними НАЗК, Артем Ситник використовував детектива НАБУ в своїх особистих цілях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: