Чеський уряд пішов у відставку

Читать на русском
Уряд Чехії на чолі з прем'єром Богуславом Соботкой оголосило про відставку, поступившись місцем мільярдерові Андрію Бабішу.

Уряд Чехії на чолі з прем'єром Богуславом Соботкой оголосило про відставку, поступившись місцем мільярдерові Андрію Бабішу.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на видання Ceska Televize.

Земан готовий віддати крісло прем'єра Чехії мільярдеровіПісля перемоги на виборах у Чехії правоцентристського руху АНО його лідер - мільярдер Андрій Бабіш - може стати новим прем'єр-міністром країни.

«Уряд схвалив свою відставку, рішення сьогодні буде передано президенту», - сказав Соботка після регулярного засідання уряду.

Згідно із законодавством Чехії, незважаючи на те, що вже відбулися перші два засідання нового складу нижньої палати парламенту, старий уряд повинен скласти повноваження.

Раніше Андрій Бабіш, який повинен очолити наступний уряд Чехії, передав президенту пропозиції щодо складу свого кабінету і висловив побажання, щоб уряд було призначено до зустрічі Європейської ради.

Уряд Соботки, незважаючи на розбіжності з партією ANO в останні півтора року, став третім в історії Чехії, який протрималося при владі весь виборчий період.

Як повідомлялося раніше, 17 листопада в центрі Праги на Вацлавській площі під час святкування річниці Оксамитової революції 1989 року активісти розгорнули український прапор.

Раніше повідомлялося, що в Чехії ліквідували «посольство ДНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: