Земан готовий віддати крісло прем'єра Чехії мільярдерові

Читать на русском
Після перемоги на виборах у Чехії правоцентристського руху АНО його лідер - мільярдер Андрій Бабіш - може стати новим прем'єр-міністром країни.

Після перемоги на виборах у Чехії правоцентристського руху АНО його лідер - мільярдер Андрій Бабіш - може стати новим прем'єр-міністром країни.

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан в інтерв'ю празькому мережевому виданню Blesk, пише «Слово і Діло».

За його словами, він готовий призначити Бабіша на цю посаду, хоча і вважає, що той недостатньо орієнтується в питаннях зовнішньої політики.

«Я призначу прем'єром переможця виборів», - заявив Земан, зазначивши, що має намір зустрітися з Бабішем в понеділок в своїй заміській резиденції Лани.

Президент зазначив такі гідності Бабіша, як «величезна працездатність, організаційний талант, який дозволив йому створити сильний політичне рух, а також здатність швидко реагувати».

«Він чудово говорить трьома мовами, але мало розбирається в питаннях, пов'язаних з Євросоюзом, НАТО, але особливо - в нашому проникненні на східні ринки (Китай, Росія та інші країни)», - додав Земан.

Напередодні в Чехії підсумували вибори до парламенту, згідно з якими перемогу здобув правоцентристський рух «Акція незадоволених громадян» (АНО) мільярдера Андрія Бабіша. За нього проголосували 29,64% осіб, найближчі конкуренти отримали вдвічі менше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: