В Австралії ухвалили заяву щодо Голодомору

Читать на русском
У заяві австралійський Сенат засудив дії сталінського режиму, спрямовані на знищення національних, культурних та релігійних прав українців.

Верхня палата австралійського парламенту (Сенату) ухвалила заяву до 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це повідомила авторка документа сенаторка Катрина Білик на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні моя заява з нагоди 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні знайшла схвалення Сенату», – зазначила вона.

У заяві австралійський Сенат засудив дії сталінського режиму, спрямовані на знищення національних, культурних та релігійних прав українців, а також нагадав, що внаслідок свідомих дій цього режиму в 1932-1933 роках майже 7 мільйонів українців померли від голоду.

Крім того, Сенат визнав важливість пам’яті про ці страшні події, щоб запобігти таким злочинам проти людства в майбутньому, й закликав вшанувати пам’ять тих, хто загинув під час Голодомору, а також засвідчити свою повагу й підтримку австралійським українцям, які пережили цю страшну трагедію та розповіли про неї.

«Долучитися до української спільноти Австралії та світової спільноти у вшануванні цих трагічних подій у рамках кампанії «Україна – пам’ятає, світ – визнає», – йдеться в заяві.

Союз українських організацій Австралії та посольство України в Австралії привітали ухвалення цієї заяви й подякували сенаторці Білик за порушення такого важливого для українців усього світу питання в стінах австралійського Сенату.

Раніше пам'ять жертв Голодомору вшанували в Італії.

Президент України Петро Порошенко вважає, що прийшов час для ухвалення Верховною Радою закону про відповідальність за заперечення Голодомору та Голокосту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: