Україна і Молдова спростять автомобільні та повітряні перевезення

Читать на русском
Молдова і Україна готуються до створення нових спільних пунктів контролю на кордоні, зокрема на її придністровській ділянці.

Молдова і Україна готуються до створення нових спільних пунктів контролю на кордоні, зокрема на її придністровській ділянці.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба уряду Молдови, передає «Інтерфакс-Україна».

За даними прес-служби, це обговорювали прем'єр-міністри Молдови та України Павло Філіп і Володимир Гройсман на зустрічі у Тбілісі на полях саміту «Tbilisi Belt and Road Forum 2017».

«Молдова виконала всі внутрішні процедури для впровадження положень Угоди про спільний прикордонний контроль, підписаної на початку жовтня в Кишиневі. Думаю, вже можна приступити до узгодження питань у зв'язку з відкриттям інших пунктів спільного контролю», - заявив Філіп.

Крім того, сторони домовилися прискорити узгодження тексту Угоди про забезпечення функціонування Дністровського комплексного гідровузла.

Павло Філіп і Володимир Гройсман також домовилися про підписання Угод про лібералізацію автомобільних і повітряних перевезень до кінця цього року.

Прем’єри домовилися про підвищення квот для міжнародних вантажних перевізників з 43 до 60 тисяч ліцензій, і продовження терміну перебування молдавських водіїв вантажного автотранспорту в України.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який перебуває з офіційним візитом у Грузії, виступив з ініціативою розпочати діалог щодо спрощення процедури перетину кордонів Грузії та України – за допомогою внутрішніх паспортів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: