У Держприкордонслужбі розповіли, скільком іноземцям заборонили в'їзд в Україну

Читать на русском
Згідно із законодавством, у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з Кримом в'їзд в Україну їм не дозволяється.

Більш ніж 1300 іноземним громадянам, серед яких майже сотня артистів та діячів культури, заборонили в'їзд в Україну через відвідування окупованого Росією Криму.

Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби, передає «Слово і Діло».

«Так, із початку року вже складено понад 2 тисячі адмінпротоколів за статтею 204-2 КУпАП за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Крім того, ухвалено більш ніж 1300 рішень про заборону в'їзду в Україну іноземним громадянам за такі порушення, в тому числі майже сотні артистів та діячів культури. Також наразі за результатами моніторингу виокремлено понад 800 осіб, які, можливо, перебували на ТОТ АР Крим», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно із законодавством, у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з Кримом в'їзд в Україну їм не дозволяється.

Крім того, Державна прикордонна служба України звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим через закриті урядом України пункти пропуску, залежно від обставин, передбачає кримінальну та адміністративну відповідальність.

Зазначимо, з 23 листопада організатори гастролей зобов'язані звернутися до Служби безпеки України, щоб отримати дозвіл на участь виконавця з РФ. СБУ оприлюднила порядок, за яким будуть організовуватися гастролі громадян країни-агресора в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: