Очільник «Укравтодору» розчарований «митним експериментом»

Читать на русском
Новак розповів, що на утримання, погашення боргів і будівництво доріг заплановано близько 26-27 млрд грн.

Кошти на ремонт доріг у рамках «митного експерименту» надходять не в повному обсязі.

Про це розповів виконувач обов’язків керівника «Укравтодору» Славомир Новак в інтерв’ю «Економічній правді», передає «Слово і Діло».

Новак відзначив, що без урахування проектів міжнародних фінансових організацій на утримання, погашення боргів і будівництво доріг заплановано близько 26-27 млрд грн.

«Близько 16 мільярдів гривень із цієї суми – гроші, які Мінфін запланував за рахунок митного експерименту. І це наразі реальна проблема, тому що надходження з митного експерименту не надходять за таким графіком, як очікувалося», – заявив Новак.

Він зазначив, що ситуація в областях є різною, що також несправедливо.

«І найголовніше, що розпорядником цих коштів є не «Укравтодор», а облдержадміністрації, відповідальність за них несуть голови ОДА», – додав Новак.

Керівник «Укравтодору» не знає, в якому вигляді надходитимуть кошти від митниць на будівництво та ремонт доріг у 2018 році.

«На останньому бюджетному комітеті депутати говорили, що хочуть підтримати митний експеримент. Однак поки що зарано говорити, що буде в майбутньому. Це буде рішення Верховної Ради», – сказав Новак.

Щодо бюджетних та кредитних коштів, за які відповідає «Укравтодор», то, за словами керівника служби, із загальної суми на 2017 рік у розмірі близько 8-9 млрд грн, відомство використало понад 50%.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, уряд наступного року виділить до бюджету новоствореного Дорожнього фонду 40 млрд грн.

Як заявив перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів, ціна модернізації застарілої інфраструктури в Україні становить понад 35 млрд дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: