Стало відомо, як перейменують Московський міст

Читать на русском
Київська влада погодила нову назву для Московського мосту. Депутати погодили низку перейменувань вулиць, площ, скверів столиці.

У вівторок, 28 листопада, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили низку перейменувань.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Київської міськради.

Зокрема, пропонується перейменувати:

– вулицю Анрі Барбюса на вулицю Василя Тютюнника в Печерському районі; – провулок Панфіловців на провулок Йова Борецького в Печерському районі; – Московський міст на Північний міст в Оболонському районі.

Також постійна комісія з питань культури погодила присвоєння безіменній площі, обмеженій вулицями Жилянською, Великою Васильківською та Фізкультури, назви Троїцька.

Окрім того, упорядкованы назви деяких зелених зон столиці. Зокрема, пропонується:

– найменувати сквер між вулицями Жилянською, Короленківською й Тарасівською іменем Димитара Пешева; – надати скверу на вулиці Січових Стрільців, 27 назву Канадський; – перейменувати сквер Андрія Іванова між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Бутишевим провулком на сквер Латвійський; – уточнити назву «Парк відпочинку Оболонь в урочищі Наталка», а саме – дати йому назву парк «Наталка»; – перейменувати парк Дружби Народів на парк «Муромець».

Декомунізація: як перейменувати 800 міст і сілДекомунізація в Україні передбачає перейменування міст, сіл і вулиць, названих на честь героїв чи досягнень СРСР, та знесення комуністичних пам'ятників.

Окрім того, комісія з питань культури погодила повернення Комсомольському масиву історичної назви Північно-Броварський та мікрорайону Чапаївка історичної назви Віта-Литовська.

Нововведення мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, раніше директор департаменту культури КМДА Діана Попова розповіла, що на новорічні заходи в столиці буде витрачено 4,5 мільйони гривень. Більшість цих коштів витратять спонсори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: