У КМДА вирішили перейменувати музей російського мистецтва

Читать на русском
Постійна комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики схвалила перейменування Київського національного музею російського мистецтва.

Постійна комісія Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики схвалила перейменування Київського національного музею російського мистецтва.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з проектом рішення його пропонується назвати Національний музей Київська картинна галерея (офіційне скорочена назва – Київська національна картинна галерея).

Як зазначається, згідно з українським законодавством, питання зміни назви закладу відноситься до компетенції засновника музею, яким є Київрада.

У зв'язку з цим, рішення про перейменування може бути прийняте без врахування думки трудового колективу.

У центрі Києва декомунізують ще один пам’ятникУ Києві планують демонтувати пам'ятник Загиблим робітникам заводу Арсенал на Арсенальній площі.

«Ми пропонуємо Музею російського мистецтва повернути історичну назву. Наша комісія зверталася до трудового колективу про проведення зборів з цього питання. Вони пройшли, але, на жаль, конструктивного діалогу не вийшло, представники музею не озвучили конкретних пропозицій», – зазначила голова комісії з питань культури Вікторія Муха.

Тепер відповідне рішення про перейменування буде розглянуто на пленарному засіданні КМДА.

Нагадаємо, учора повідомлялось, що Київрада має намір розірвати договір оренди землі з російським посольством.

Зазначимо, що у січні депутати Київради запустили процес створення музею Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: