Селище на Донбасі хочуть перейменувати на Нью-Йорк

Читать на русском
Народні депутати Віктор Кривенко та Павло Кишкар зареєстрували у Верховній Раді законопроект про перейменування селища міського типу Новгородське на Нью-Йорк.
Фото: www.shukach.com

Народні депутати Віктор Кривенко та Павло Кишкар зареєстрували у Верховній Раді проект постанови про перейменування селища міського типу Новгородське на Нью-Йорк.

У пояснювальній записці до проекту постанови зазначається, що перейменування необхідно провести в рамках декомунізації, оскільки селище отримало назву Новгородське в 1951 році, повідомляє «Слово і Діло».

Горішні Плавні не перейменуютьСуд залишив Горішнім Плавням цю назву і відмовив у перейменуванні міста на Святомиколаївськ.

Депутати-автори проекту посилаються на бажання місцевих жителів: «Вважаю, що думку громади селища міського типу Новгородське необхідно підтримати, оскільки бажання громадян, згідно з Конституцією України, має бути понад усе».

При цьому наголошується, що перейменування селища Новгородське на Нью-Йорк «не потребуватиме додаткових витрат із Державного бюджету України та місцевих бюджетів».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що майже половина українців підтримують ідею заборони комуністичної ідеології в країні, понад 40% – за демонтаж пам'ятників Леніну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: