В Одесі істотно подорожчає проїзд у маршрутках

Читать на русском
Влада Одеси має намір прислухатися до доводів перевізників і підняти тариф на проїзд в маршрутних таксі до 7 гривень.

Влада Одеси має намір прислухатися до доводів перевізників і підняти тариф на проїзд в маршрутних таксі до 7 гривень.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив голова «Асоціації автомобільних перевізників в Одеській області» Валерій Новіков під час апаратної наради 27 листопада.

Очільник Київської ОДА просить перевізників знизити ціни у маршруткахУ КОДА запропонували повернути вартість проїзду, яка передувала різке подорожчання в січні.

Зокрема, він заявив, що нинішній тариф веде перевізників до збитків, адже вартість палива і обслуговування зросла. Також Новиков зазначив, що в місті найнижча вартість проїзду в маршрутках серед міст-мільйонників.

З його слів, в зв'язку з цим спостерігається відтік водіїв і машин в інші регіони - тільки минулого тижня одне з підприємств продало за низькою ціною 16 автобусів, тому що невигідно працювати. Більш того багато водіїв вважають за краще виїжджати на роботу за кордон, переважно до Польщі.

Новиков заявив, що обгрунтований тариф становить 7 гривень. У свою чергу, мер Одеси на апаратній нараді попросив розробити нові тарифи спільно з депутатами та експертами.

Як повідомлялося, в Києві за підсумками позапланових перевірок норм перевезень будуть розірвані договори з двома перевізниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: