Розенко обіцяє зниження ціни проїзду в приміських маршрутках

Читать на русском
Павло Розенко обіцяє, що відповідні заходи будуть вжиті, а ціна проїзду повернеться на колишній рівень.

Підняття мінімальної зарплати не є підставою для підвищення цін на проїзд у громадському транспорті, а ті, хто вже підняв ціни, просто наживаються на ситуації.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає «Слово і Діло».

«Безумовно, знайдуться покидьки, які хочуть нажитися на цій ситуації. Для цього створені в кожній області, в кожному районі відповідні групи, вони створені не лише в Києві, але й у кожному районному центрі. Ці групи мають відстежувати, щоб законодавством було виконано підвищення «мінімалки» до 3200 гривень», – говорить він.

Новостворені групи також реагуватимуть на факти наживи ділків, пов'язані зі зростанням заробітної плати. За його словами, проїзд у маршрутках Київської області подешевшає.

«Я сьогодні маю інформацію, що в абсолютній більшості міст і сіл ніякого підвищення цін на проїзд не відбувається. Окремі випадки є. У Київській області. Але я знаю реакцію нового голови обладміністрації. Будуть вжиті відповідні заходи. Ціни повернуться на колишній рівень», – запевнив Розенко.

Підвищення «мінімалки» не призведе до зростання цін – МінсоцполітикиУ Міністерстві соціальної політики стверджують, що підвищення мінімальної зарплати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень не викличе зростання цін на споживчі товари й послуги.

Нагадаємо, що Київська обласна державна адміністрація вимагає від власників маршрутних таксі знизити вартість проїзду до рівня перед різким подорожчанням у січні.

З 21 січня в приміських маршрутах Києва ціна зросла в середньому на 40% – до 12-15 гривень за поїздку. Підняли вартість проїзду й у місті.

«Слово і Діло» зафіксувало 87 обіцянок віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, 40 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 46%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: