Киян «порадують» новими цінами у маршрутках вже наступного тижня

Читать на русском

Вартість проїзду в столичних маршрутках може підвищитись наступного тижня. В середньому очікується підняття ціни на 1 – 1,5 гривні.

Про це повідомив голова столичної компанії-перевізника «Ярослав-Авто» Ігор Гусак, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обозреватель».

За словами Гусака, його підприємство планує підвищувати вартість проїзду вже наступного тижня, адже останнє подорожчання відбулось навесні минулого року та паливо з того моменту постійно піднімається у ціні.

«З тих пір паливо значно подорожчало, деталі на ремонт автобусів теж виросли в ціні. Які ще потрібні обґрунтування для підвищення цін? Подорожчання відбудеться в середньому на 1 гривню», – говорить Гусак.

Гусак також додає, що підвищення цін у квітні минулого року дало можливість розрахуватися за борги по паливу. «Але з тих пір ціни підскочили і зараз постачальники наступають нам на горло, немає грошей на оплату палива, а кредити отримати складно», –коментує Ігор Гусак.

Однак таке подорожчання, каже колишній начальник Департаменту транспортної інфраструктури Києва Євген Водовозов, призведе до того, що частина приватних перевізників скоротять кількість автобусів.

Читайте також: Спалений «Жовтень» КМДА планує реконструювати весь рік

«Пасажир буде вибирати, на чому йому їхати: на комфортабельному автобусі і тролейбусі за 3 гривні і метро за 4, або маршрутці за 6. Природно, що більшість віддасть перевагу комунальному транспорту, тому частина приватних перевізників скоротить кількість автобусів», – розповів Євген Водовозов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: