У РНБО розповіли про кампанію РФ із дестабілізації

Читать на русском
Росія може повернутися до широкомасшабної військової агресії, якщо не зможе досягти успіху в дестабілізуючій кампанії.

Росія може повернутися до широкомаштабної військової агресії, якщо не зможе досягти успіху в дестабілізуючій кампанії.

Про це заявив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко під час VIII національного форуму «Україна: в прагненні до рівноваги», передає «Слово і Діло».

За його словами, якщо Росія не зможе домогтися успіху способом дестабілізуючої кампанії, то може повернутися до широкомасштабної військової агресії.

Литвиненко навів приклад створення двох нових російських армій - 8-й і 20-ї загальновійськової армії, трьох новостворених дивізій - 150-й, 3-й, 144-й, і дивізії, створюваної на Кавказі, швидке переозброєння повітряної армії Південного і Західного військових округів, куди надходять нові літаки.

Вибори президента в Росії: яку позицію щодо Криму та Донбасу мають кандидати?Більшість кандидатів у президенти Росії вважають Крим російським, а «республіки» Донбасу – незалежними. Втім, є й винятки.

«Також слід сказати про стрімке розгортання в окупованому українському Криму, де росіяни створили A2 / AD зону - зону забороненого доступу повітря з моря з абсолютно традиційної для російської військової машини метою - домінування у Чорноморському регіоні», - сказав він.

Заступник глави РНБО також підкреслив, що західні санкції проти Росії діють, однак зауважив, що росіяни все одно знаходять ресурси на розгортання військ на кордоні з Україною і підвищення їх боєготовності.

Нагадаємо, Україна також проти повернення Росії до ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: