США мають для Росії план щодо миротворців на Донбасі – ЗМІ

Читать на русском
Пропозиція зумовлена надією в деяких західних столицях, що Путін шукає шляхи виходу з військової підтримки бойовиків на Донбасі.

Найближчими днями США запропонують Росії план з розміщення 20 тисяч миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на дипломатичні джерела у США та в інших західних державах, передає «Слово і Діло».

«Американський уряд готується випробувати готовність Москви до припинення конфлікту в Україні, намагаючись отримати схвалення Росії на 20 тисяч миротворців на всій українській території, де проходить конфлікт», – повідомляє видання.

За словами джерел, очікується, що США зроблять таку пропозицію Росії найближчими днями. Така пропозиція зумовлена надією в деяких західних столицях, включаючи Париж і Берлін, що Путін шукає шляхи виходу з військової підтримки бойовиків на Донбасі.

Повідомляється, що пропозиція також є частиною більшої стратегії адміністрації Трампа щодо Росії, яка містить дипломатичні зусилля, спрямовані на те, щоб змусити Москву повернутися до домовленостей про контроль над озброєннями, таких як Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, у порушенні якого Вашингтон звинуватив Росію.

Видання відзначає, що західні столиці, як і раніше, скептично ставляться до того, що Росія виконає свої зобов'язання щодо Мінських угод, які зобов'язують її вивести всі війська та зброю з України та дозволити Києву відновити контроль.

Нагадаємо, в РФ відреагували на слова Волкера щодо заборони російських миротворців на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: