Омелян: міністерство перевірить державні порти

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв направити до державних морських портів перевірку після публікації розслідування щодо бізнесу в українських портах.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв, що Міністерство інфраструктури перевірить державні морські порти після розслідування журналістів щодо бізнесу в українських портах.

Про це він заявив після публікації розслідування програми «Схеми», передає «Слово і Діло».

«За підсумками вашого розслідування й за тими матеріалами, які в нас будуть, ми зможемо просто направити перевірки й з’ясувати, чи був завданий збиток для державної компанії за рахунок таких речей. Якщо так, то тоді керівництво буде відповідно притягнуте або до дисциплінарної відповідальності, або до звільнення», – наголосив Омелян.

Як вдалося встановити «Схемам», двоє впливових людей – заступник голови Нацполіції Ігор Купранець та бізнесмен Леонід Крючков – мають стосунок до бізнесу у державних морських портах. Зокрема, Крючков пов’язаний із фірмою «Портосервіс-Україна», яка впродовж останнього року розпочала свою діяльність щонайменше в чотирьох портах – у Бердянську, Миколаєві, Чорноморську та Херсоні.

Журналісти виявили, що близько половини зароблених коштів «Портосервіс-Миколаїв» цього року переказував київській компанії «Елітбудгруп», одним із власників якої є мешканець села Добряни, що на Львівщині, Володимир Голиш. Раніше Голиш був директором фірми «Берком Інвест Захід», якою володіла бізнес-партнерка вже колишньої дружини Ігоря Купранця Наталії. Окрім того, Голиш був прописаний в одному будинку з родичами цього посадовця з Нацполіції. Сам факт знайомства з Купранцем Голиш спочатку заперечував, але згодом усе ж визнав, що знає батька Ігоря Купранця Михайла.

Раніше Міністерство інфраструктури оголосило тендер на розробку програмного комплексу «Прозоре будівництво» та публічного порталу CoST.

Також зазначимо, завершення ремонту автомобільної дороги Одеса-Рені, яке міністр інфраструктури Володимир Омелян планував до кінця 2017 року, переноситься на 2018 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: