Папа Римський Франциск закликав до миру в Україні

Читать на русском
У неділю, 25 червня, відбулося національне українське паломництво до Ватикану з нагоди 150-річчя канонізації святого Йосафата.

У неділю, 25 червня, відбулося національне українське паломництво до Ватикану з нагоди 150-річчя канонізації святого Йосафата.

Про це повідомило посольство України при Святому престолі, пише «Слово і Діло».

Як наголошується, в своєму зверненні Папа Римський попросив миру «для дорогої української землі».

«У своєму зверненні понтифік сказав, що приєднується з українцями до Молитві світу для дорогої української землі в соборі Святого Петра», - йдеться в повідомленні.

«Під час недільної молитви« Ангел Господній Господній» Папа Франциск привітав верховного архієпископа, єпископів, священиків Української греко-католицької церкви і кілька тисячне українське співтовариство, яке було присутнє на площі Святого Петра у Ватикані», - повідомило посольство.

Святкова Літургія, яку очолив глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у співслужінні єпископів Синоду УГКЦ, відбулася на Папському престолі в соборі Святого Петра.

Повідомляється, що в урочистих заходах взяли участь посол України при Святому престолі Тетяна Іжевська, посол Канади при Святому престолі Денніс Савойя, президент Папської ради сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох та інші почесні гості.

Раніше Папа Римський передав Україні 6 мільйонів євро допомоги.

Нагадаємо, Папа Римський закликав ООН прагнути до світу без ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: