ЗМІ дізналися подробиці масового отруєння дітей у Бердянську

Читать на русском
Місцева влада заявила, що санаторій не пройшов перевірку комісії і не мав права приймати дітей.

Місцева влада заявила, що санаторій не пройшов перевірку комісії і не міг приймати дітей.

Незважаючи на порушення норм, починаючи від харчоблоку до умов перебування дітей, санаторій «Лазурний» (Бердянськ) брав участь в тендері і прийняв дітей на відпочинок.

Про це повідомляє ТСН, пише «Слово і Діло».

У прес-центрі Бердянської міської ради заявили, що дитячий санаторій «Лазурний» єдиний, хто не пройшов перевірку міської комісії.

«Сьогодні було засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і там була присутня директор цього дитячого санаторного комплексу. І вона просто всім членам комісії сказала: «Так, ми знали, що у нас були порушення, але оскільки ми виграли тендер ми вирішили прийняти дітей», - розповіли в прес-службі.

У міськраді також додали, що остання перевірка в «Блакитному» була вчора, 19 липня, і комісія вже побачила, що діти там фактично знаходяться. У прес-службі відзначили, що в міській комісії немає повноважень закрити санаторій, але стверджують, що в прокуратуру і поліцію відправили звернення про те, що дитячий комплекс відкрився всупереч акту.

«Всього там зараз знаходиться 261 дитина, захворіли 30 дітей, за інформацією лікарів-інфекціоністів, стан дітей задовільний. Було прийнято рішення госпіталізувати в міську лікарню для спостереження всіх хворих», - відзначили в прес-центрі.

Представник Бердянської міськради також спростувала заяви поліції, які раніше з'явилися в ЗМІ, що загалом отруїлися 264 дитини.

ЗМІ також звернулися до Дніпровського міська рада, оскільки вони роздавали сім'ям путівки для дітей.

Стало відомо, коли в Україну завезуть ліки від ботулізмуСироватку не зареєстровано в Україні, її не можна закуповувати легально, але можемо привезти як гуманітарку. Чекаємо на цього тижня, що прибуде.

Заступник департаменту соціальної політики Вікторія Сенаткіна підтвердила, що дійсно був проведений тендер, ініційований міськрадою Дніпра, який виграв ПрАТ «Приазовкурорт», він же санаторій «Лазурний».

«Перші 245 дітей поїхали 11 липня. Але вже 18-19 липня у дітей стала з'являтися нудота, блювота і вони звернулися в медичний пост. Завтра (20 липня) комісія департаменту виїжджає туди, щоб визначити яка ситуація. На жаль, більше нічого додати не можу. За інформацією директора цього табору, там 18 осіб, які потребують допомоги. Ця інформація з підписом і печаткою та сьогоднішньої датою. Ще 11 дітей батьки забрали вчора», - зазначила Сенаткіна.

Вона також додала, що це були відкриті торги, оприлюднені на майданчику ProZorro. Були виставлені спеціальні вимоги і брали участь всього два учасники. Відповідно до Закону України перемагає той, у кого ціна найнижча.

На питання про те, знали в міськраді Дніпра перед початком тендера, що санаторій «Лазурний» не пройшов перевірку і не може приймати дітей, Сенаткіна не відповіла.

Відзначається, що такий тендер дійсно був зареєстрований в ProZorro. Остаточна його вартість становить понад 3 млн грн. Саме цю суму Дніпропетровська міська рада виплатила табору, який за рішенням комісії не мав права приймати дітей.

Нагадаємо, 10 липня в Україні через отруєння рибою померла жінка.

Раніше в Києві в ресторані «Євразія» було зафіксовано масове отруєння - 38 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Всі постраждалі пов'язують своє захворювання із вживанням ролів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: