Отруєння в Бердянську: госпіталізовані 30 дітей

Читать на русском
Згідно з офіційним коментарем міськради, дитячий заклад санаторного типу Лазурний не має дозволу на роботу та проведення оздоровлення і відпочинку дітей.
Санаторій «Лазурний». Бердянськ

У дитячому закладі санаторного типу «Лазурний» (місто Бердянськ, Запорізька область) зафіксовано масове отруєння дітей.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Напередодні в соцмережах з'явилися повідомлення про те, що в санаторії в Бердянську майже всі діти учасників АТО (близько 250 осіб) підхопили невідому інфекцію. Пізніше в Запорізькій ОДА повідомили, що 30 дітей з ознаками харчового отруєння були госпіталізовані.

Згідно з офіційним коментарем, розміщеним на сайті Бердянської міськради, дитячий заклад санаторного типу «Лазурний» не має дозволу на роботу та проведення оздоровлення і відпочинку дітей. Робоча комісія обстежувала заклад 22 червня, 7, 14, 17 і 19 липня, в результаті була виявлена невідповідність санаторію вимогам чинного законодавства у сфері організації дитячого оздоровлення.

Стало відомо, коли в Україну завезуть ліки від ботулізмуСироватку не зареєстровано в Україні, її не можна закуповувати легально, але можемо привезти як гуманітарку. Чекаємо на цього тижня, що прибуде.

«Станом на 19.07.2017 проведено чергове обстеження закладу, під час якого виявлено 261 хвору дитину. Під час розмови діти скаржилися на некомфортне перебування та неякісне харчування. Керівництву було рекомендовано вивезти дітей до повного усунення недоліків», – заявили в міськраді.

Зараз проводиться огляд дітей фахівцями Бердянського лабораторного центру та управління Госпродспоживслужби спільно з фахівцями міської лікарні.

Про цю проблему проінформовані Бердянський відділ поліції, Бердянська місцева прокуратура, департамент соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації, директор департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА.

Комісія виконкому Бердянської міськради ухвалила рішення відвезти всіх хворих дітей до місцевої лікарні, а також виселити із санаторію всіх інших дітей для того, щоб припинити спалах інфекції.

Як відзначили в прес-службі міськради, адміністрація санаторію намагалася перешкодити роботі комісії, яка перевіряла кухню та їдальню санаторію. Результати аналізів будуть готові за кілька днів.

Нагадаємо, 10 липня в Україні через отруєння рибою померла жінка.

Раніше в Києві в ресторані «Євразія» було зафіксовано масове отруєння – 38 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Всі постраждалі пов'язують своє захворювання із вживанням ролів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: