У Львові відкрили пам'ятний знак командиру УПА

Читать на русском
У День Гідності та Свободи 21 листопада у Львові на місці криївки головного командира УПА Романа Шухевича на вулиці Ковельській у мікрорайоні Знесіння відкрили пам'ятний знак.

У День Гідності та Свободи, 21 листопада, у Львові на місці криївки головного командира УПА Романа Шухевича на вулиці Ковельській у мікрорайоні Знесіння відкрили пам'ятний знак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА, передає «Слово і Діло».

У День Гідності та Свободи 21 листопада у Львові на місці криївки головного командира УПА Романа Шухевича на вулиці Ковельській у мікрорайоні Знесіння відкрили пам'ятний знак.

Представники влади, духовенство, громадські діячі та жителі міста й області взяли участь у відкритті пам'ятного знака на місці криївки головного командира УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що відкриття пам'ятного знака – це приклад гідного вшанування тих, хто віддав життя за незалежність держави.

До присутніх звернулася також дочка головного командира УПА Марія Шухевич: «Покоління, яке брало участь у цих визвольних змаганнях, потроху відходить. Рік за роком їх стає все менше. Але коли їх не стане, хто залишить знаки пам'яті про те, як це все відбувалося? Тому я звертаюся до молоді: бережіть нашу історію. Наші діди та батьки її творили, й ніхто не має права нам говорити, що і як нам далі робити. Всім, хто причетний до створення цієї дошки, велика подяка».

Священики відслужили панахиду та освятили пам'ятник. Присутні вшанували пам'ять героїв покладанням квітів.

Раніше повідомлялося, що Чернівецька міськрада закликала повернути звання «Герой України» лідерам ОУН-УПА.

Відзначимо також, під Києвом осквернили пам'ятну дошку першому лідеру ОУН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: