Цей день потрібен нам, щоб пам'ятати: свобода варта того, щоб за неї боротися – Турчинов

Читать на русском
Турчинов: пам'ятаємо Героїв Небесної Сотні, які вибороли перемогу Революції, героїв-добровольців, які з Майдану пішли на фронт.

Чотири роки тому Україна розпочала свій шлях до свободи. Цього дня розпочалися протести, які переросли в Революцію Гідності.

Про це йдеться в коментарі секретаря РНБО Олександра Турчинова з нагоди Дня Гідності та Свободи, передає «Слово і Діло».

«Цей день – день гідності й смутку, день, коли ми згадуємо втрати й перемоги. Цього дня розпочалися протести, що переросли в переможну Революцію Гідності. Спогади про ці події неможливо втиснути в один день. Але цей день потрібен нам, щоб пам'ятати. Пам'ятати, що Свобода варта того, щоб за неї боротися, варта того, щоб за неї віддавати своє життя!Пам'ятаємо Героїв Небесної Сотні, які вибороли перемогу Революції, героїв-добровольців, які з Майдану пішли на фронт і назавжди лишилися небесними воїнами-захисниками України. Вічна їм пам'ять!», – йдеться в заяві.

«Чотири роки… Але подій, які відбулися за цей час, вистачить на ціле століття», – зазначив Турчинов.

«Чому нас навчили ці чотири роки? Що разом, об'єднавши зусилля, ми зможемо все! Зможемо перемогти найсильнішого й найжорстокішого ворога, зможемо очистити від бруду країну та побудувати могутню, демократичну європейську Україну!», – сказав секретар РНБО.

Раніше Турчинов заявив, що запровадження подвійного святкування Різдва Христового (25 грудня та 7 січня) дозволить Україні відірватися від московських календарів і російських імперських стандартів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: