16 країн подали заявки на будівництво музею Революції Гідності

Читать на русском
До участі в конкурсі будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – музею Революції Гідності було подано 66 заявок із 16 країн світу. Презентація ідеї конкурсантів відбудеться в січні.

До участі в конкурсі будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності було подано 66 заявок із 16 країн світу.

Про це сьогодні під час брифінгу на тему «Стан проведення Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на найкращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» сказав представник компанії-організатора конкурсу Рhase 1 Бенджамін Хоссбах.

За його словами, залучені професіонали з Фінляндї, Швейцарії, Німеччини та Польщі.

«До справи долучені архітектори та художники – як працівники державних органів, так і індивідуальні професіонали», – сказав Хоссбах.

Він додав, що на сьогодні було отримано 66 заявок від потенційних учасників конкурсу, серед них представники 16 країн, з них 50% заявників – представники України.

Крім того, за його словами, завтра відбудеться засідання журі, яке ухвалить рішення щодо результатів конкурсу.

«У січні відбудеться презентація ідеї конкурсантів, всі проекти, подані на конкурс, є анонімними», – пояснив Хоссбах.

Нагадаємо, згідно з розпорядженням Кабміну, Міністерство культури України визначене відповідальним центральним органом виконавчої влади із забезпечення проведення конкурсу проектів на найкращу пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності».

Раніше Верховна Рада ухвалила в цілому закон №5697, яким прирівняла учасників Революції Гідності до військовослужбовців, які воювали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: