Турчинов прокоментував зміни в календарі свят

Читать на русском
Турчинов вважає, що запровадження Верховною Радою подвійного святкування Різдва Христового (25 грудня і 7 січня) дозволить Україні відірватися від московських календарів і російських імперських стандартів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що запровадження Верховною Радою подвійного святкування Різдва Христового (25 грудня та 7 січня) дозволить Україні відірватися від московських календарів і російських імперських стандартів.

Про це повідомляє прес-центр РНБО, передає «Слово і Дело».

Війна календарів: що потрібно знати про перенесення святкування Різдва?Народні депутати пропонують започаткувати ще один вихідний день – 25 грудня. Цього дня більшість християн світу святкують Різдво. Чи можливо, щоб цей варіант став компромісним для українців?

За словами Турчинова, тепер Україна святкуватиме Різдво Христове «разом з усім цивілізованим світом, згідно з календарем, за яким ми живемо».

«Це важливе світоглядне історичне рішення, яке посилить європейські інтеграційні позиції України й дозволить нам відірватися від московських календарів і російських імперських стандартів», – зазначив секретар РНБО.

Раніше секретар РНБО заявив про те, що РФ стягує до кордонів України «перефарбованих» миротворців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: