На марші націоналістів в Польщі поліція затримала десятки людей

Читать на русском

У День незалежності Польщі у Варшаві проходить марш націоналістів, до якого приєдналися ультраправі з різних країн ЄС.

Про це інформує «Слово і Діло», з посиланням на TVN Warszawa.tvn24.pl.

Конфлікт Україна-Польща: якими будуть наслідки та чого чекати заробітчанамДвосторонні відносини між Україною та Польщею знову на етапі загострення. Безумовно, в стані війни Києву краще шукати союзників, аніж нових противників. Якими можуть бути наслідки, міркували разом з експертами.

Гасло для нинішнього заходу - «Ми хочемо Бога», слова зі старої релігійної польської пісні, яку президент США Дональд Трамп цитував в липні під час відвідування Варшави.

Марш націоналістів був організований Національно-радикальним табором, Національним рухом і Всепольської молоддю - радикальними групами, які простежують своє коріння до антисемітських груп, що діяли до Другої світової війни.

Учасники ходи йдуть від Єрусалимського проспекту до моста Понятовського, а потім до національного стадіону.

Учасники маршу викрикують гасла: «Бог, честь і батьківщина», «Польська промисловість в польських руках», «Наш шлях - націоналізм» та інші.

Повідомляється про велику кількість поліцейських і штучних бар'єрів.

За даними ЗМІ, на центральній вулиці Смольная вже стався інцидент за участю антифашистів або анархістів. Однак вони були швидко зупинені досить великою групою поліції.

Згідно з останніми даними, поліція затримала понад 20 осіб.

Крім того, на вулицю вийшли антифашисти, які рушили в бік Сейму. Повідомляється, що в цьому році будівлю польського парламенту огородили бар'єрами.

Антифашистський марш проходить під гаслом «За вашу і нашу свободу».

«Ми виступаємо проти націоналізму, фашизму і ненависті», - заявили організатори демонстрації.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітали поляків з Днем незалежності Польщі.

Нагадаємо, 7 листопада президент Польщі закликав українського колегу Петра Порошенка і прем'єра Володимира Гройсмана не призначати на керівні посади людей з антипольськими поглядами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: