Держдеп попереджає про загрозу терактів у Європі

Читать на русском
Місцями ризику в Держдепі називають туристичні об'єкти, транспортні вузли, ринки, торгові центри та урядові установи.

Державний департамент США попередив своїх громадян про можливі теракти в період новорічних свят у Європі.

Відповідне попередження оприлюднене в повідомленні на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

«Нещодавні інциденти у Франції, Росії, Швеції, Великій Британії, Іспанії та Фінляндії демонструють, що «Ісламська держава», «Аль-Каїда» та їхні філії мають здатність планувати та здійснювати терористичні акти в Європі», – повідомляє Держдеп.

Відомство наголошує: хоча місцеві органи влади продовжують антитерористичні операції, США стурбовані можливістю майбутніх терактів.

«Громадяни США завжди мають бути уважними в зв’язку з імовірністю того, що прихильники терористів або екстремісти, які саморадикалізувалися, можуть здійснювати напади практично без попередження», – йдеться в повідомленні.

Місцями ризику в Держдепі називають туристичні об'єкти, транспортні вузли, ринки, торгові центри та урядові установи. Крім того, американцям радять бути обачними в готелях, клубах, ресторанах, парках, аеропортах та інших громадських місцях.

Зазначимо, раніше в Києві працівники поліції запобігли теракту. Вони звернули увагу на підозрілих осіб, що сиділи в авто «Фольксваген Пассат» із номерами Закарпатської області, й вирішили його перевірити.

Двоє чоловіків, яких затримали з вибухівкою в Дарницькому районі столиці, запевняли, що вони не знали про неї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: