Запобігання теракту в Києві: в поліції розповіли деталі

Читать на русском
Двоє чоловіків, які були затримані з вибухівкою в Дарницькому районі столиці, запевняють, що вони не знали про неї.

Двоє чоловіків, які були затримані з вибухівкою в Дарницькому районі столиці, запевняють, що вони не знали про неї.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на ТСН, про це заявив поліцейський полку поліції особливого призначення №1 Андрій Пірогов.

Експерт про рівень злочинності: з війни ніхто не повертається без зброї чи вибухівкиЕксперт правоохоронних органів проаналізував заяву глави Нацполіції про те, що кількість злочинів у столиці зросла на 45%.

З його слів, поліцейські помітили автомобіль, в якому знаходилися двоє людей. Побачивши службовий автомобіль поліції, вони помітно занервували, тому поліцейські вирішили їх перевірити.

Під час перевірки в багажнику знайшли сумку, в якій було виявлено речовину, схожу на вибухівку, і детонатори до неї.

«На подив, вони відреагували спокійно - вони кажуть, що не знали, що там знаходиться. Повідомили, що їх попросили перевезти цю сумку і сказали, що в цій сумці запчастини до автомобіля і попросили не відкривати, бо там дуже дорогі запчастини», - повідомив Пірогов.

За словами затриманих, вони привезли сумку із Мукачева Закарпатської області.

«З їх слів, це було доставлено із Закарпатської області, з Мукачевого. Познайомилися на дискотеці з хлопцем - він запропонував їм доставити ці запчастини. У Києві вони повинні були підійти, забрати цю передачу на цьому місці», - розповів поліцейський.

Як повідомлялося, в Києві поліцію перевели в підвищену готовність через затримання автомобіля з вибухівкою на Осокорках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: